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  1. AINO JOURNAL
  2. vol.1

<報告>多職種の係わりによる料理実習

https://aino.repo.nii.ac.jp/records/253
https://aino.repo.nii.ac.jp/records/253
51e4f1a2-d753-46f0-8aa5-9990d78cbd9d
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000054762.pdf KJ00000054762.pdf (337.8 kB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2019-03-26
タイトル
タイトル <報告>多職種の係わりによる料理実習
タイトル
タイトル <Report>Interdisciplinary meal preparation skills program
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 チーム医療
キーワード
主題Scheme Other
主題 料理実習
キーワード
主題Scheme Other
主題 栄養バランス
キーワード
主題Scheme Other
主題 社会復帰
キーワード
主題Scheme Other
主題 経済観念
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 interdisciplinary team
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 meal preparation skills
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 nutritional balance
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 community living
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 budgeting
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11877461
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P
論文名よみ
タイトル 〓
著者 Akiko, Hara

× Akiko, Hara

en Akiko, Hara

ja ISNI

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HARA, Akiko/HASEGAWA Chiaki/HATACHI Sayaka/CHENG Jonathan

× HARA, Akiko/HASEGAWA Chiaki/HATACHI Sayaka/CHENG Jonathan

en HARA, Akiko/HASEGAWA Chiaki/HATACHI Sayaka/CHENG Jonathan

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著者所属(日)
(財)浅羽医学研究所附属岡南病院/(財)浅羽医学研究所附属岡南病院/(財)浅羽医学研究所附属岡南病院/(財)浅羽医学研究所附属岡南病院
著者所属(英)
en
Kohnan Hospital, Asaba Medical Research Foundation/Kohnan Hospital, Asaba Medical Research Foundation/Kohnan Hospital, Asaba Medical Research Foundation/Kohnan Hospital, Asaba Medical Research Foundation
抄録(日)
内容記述タイプ Other
内容記述 退院した患者さんが入院時よりも肥満傾向にあることに着眼し,作業療法士,栄養士,看護師,PSW等精神科に係わる多職種が一丸となって,精神科入院患者さんの栄養指導を通した社会復帰への取り組みを試みました。この試みは,患者さん自らが予算の範囲内でバランスの好い食事を摂る訓練です。具体的には,安全性と衛生面の確保を図りながら,食事の献立,買い物,そして調理を行い,さらには,自己評価を行うものです。食事の献立をし,実行に移すという日常的な訓練を通じて退院後の自立への自信を芽生えさせ,社会復帰へ促進への一歩となりました。
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 An interdisciplinary team of occupational therapists, dietitians, nurses, psychiatric social workers, psychologists and psychiatrists was established in order to assist inpatients in the transition from institutional living to community living. The team members cooperated in designing and implementing a program that would assist participants in acquiring the skills necessary to prepare nutritionally well-balanced meals that would meet their budget. Special care was taken to ensure safety and hygiene. Throughout the program, the abilities of the participants in planning meals, shopping and preparing meals were evaluated in order to assess the efficacy of the program. The results suggest that participation in the meal preparation program help inpatients in their return to community living by enhancing their skills and confidence in their abilities to plan and prepare meals.
書誌情報 en : Aino journal

巻 1, 発行日 2002
表示順
内容記述タイプ Other
内容記述 12
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00000054762
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1348480X
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Ver.1 2023-05-15 12:31:31.700053
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